Djukanovic primio Vuka Draskovica

Izvor: B92

Nedelja, 31.10.1999.

22:31

Default images
Predsednik Crne Gore Milo Djukanovic primio je u nedelju u Podgorici lidera Srpskog pokreta obnove, Vuka Draskovica. Kako se navodi u saopstenju iz Djukanovicevog kabineta, Vuk Draskovic je rekao da SPO u potpunosti podrzava Platformu vlade Crne Gore za definisanje odnosa sa Srbijom na novim osnovama, "jednako danas kada je u opoziciji, kao i sutra, ako dodje na vlast". Djukanovic i Draskovic su razgovarali o aktuelnim kretanjima u Jugoslaviji, odnosima izmedju Crne Gore i Srbije, kao i njihovoj buducnosti, navodi se u saopstenju. Agencije u nedelju prenose i izjavu predsednika Crne Gore, koju je dao splitskom "Feral tribjunu", da je "Crna Gora krenula u razvoj demokratije i da ce tim putem ici samostalno ukoliko Srbija ne bude zelela da joj se pridruzi". Djukanovic je rekao da onima koji zive u "zajednickoj kuci" sa jugoslovenskim predsednikom Slobodanom Milosevicem "permanetno preti pozar". "Sve nase reforme odbijaju se o kamen dok gospodin Milosevic, bez ucesca Crnogoraca, u radu centralne banke, uporno dostampava onoliko novca koliko mu treba da zatvara svoje deficite u javnim fondovima i da finansira obnovu Srbije", rekao je crnogorski predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: