LIDERI OPOZICIJE PONOVO APELOVALI NA DRASKOVICA

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.08.2000.

17:41

Default images
Trojica opozicionih lidera, Zoran Djindjic, Zarko Korac i Vuk Obradovic, predlozili su nedelju lideru SPO Vuku Draskovicu da zajednicki predsednicki kandidat bude onaj koga na tajnom glasanju izaberu potpisnici sporazuma od 10. januara, javlja Beta. Trojica predstavnika srpske opozicije kao alternativu tom predlogu Draskovicu su predlozili da zajednicki kandidat bude izabran na osnovu istrazivanja javnog mnjenja koje bi organizovao Institut drustvenih nauka. Imajuci u vidu izborne rokove, trojica lidera opozicije su pozvali Draskovica da im odgovor dostavi do ponedeljka u podne.

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Draskovic nema nameru da odgovara na predloge koje su mu uputili Zoran Djindjic, Vuk Obradovic i Zarko Korac oko dogovora o zajednickom predsednickom kandidatu, javlja Beta. U izjavi toj agenciji, Draskovic je rekao da "ton pisma i ultimatum u njemu govore i o njihovoj nazovi demokratiji o kojoj pricaju" i dodao da je odluka SPO o kandidaturi Vojislava Mihailovica "konacna". On je rekao da zeli da se nada da ce njegovu kandidaturu, "kao najboljega kandidata sa najvise sansi protiv Milosevica" prihvatiti i ostale opozicione partije, kao i da se nada da ce njihovi lideri "prestati sa ultimatumima i jednostranim odredjivanjima vrednosti SPO na zajednickim listama opozicije na lokalnom nivou i preci na ozbiljne politicke razgovore, sa ozbiljnom politickom strankom kakva je SPO ako zaista zele da o necemu razgovaraju". Draskovic je, ujedno, izrazio i sumnju u mogucnost takvog dogovora optuzujuci ostale opozicione stranke da "samo prave politicki i medijski cirkus da upropaste i ove izbore, kao sto su to radili i svih ovih prethodnih deset godina". On je rekao da su "juce najavili" da ce na razgovor sa njim u Budvu doci Zoran Djindjic, Vuk Obradovic i Zarko Korac i da je on to prihvatio. "O dolasku u Budvu su me obavestili, ali me o njihovoj naknadnoj odluci da ne dodju nisu obavestili, vec su mi poslali oroceni ultimatum, za koji sam saznao iz novina, sto je neozbiljno i neprimereno politickoj situaciji o kojoj navodno zele da razgovaraju", rekao je Draskovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: