PRIVODJENJA OPOZICIONIH I AKTIVISTA OTPORA

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.08.2000.

19:17

Default images
Demokratska stranka saopstila je u ponedeljak da je njenog clana Vladimira Vukovica iz Raske policija privela na jednocasovni informativni razgovor u nameri da sazna ko je organizator demonstracija koje u Raskoj traju od petka, prenosi Fonet. Nekoliko stotina gradjana svako vece prolazi u protestnoj setnji centralnim gradskim ulicama reagujuci tako na odluku lokalnih vlasti da lokali rade do 23 casa, navodi DS. Lokalna televizija setace je nazvala huliganima i vandalima, a protesti se nastavljaju sve do ukidanja odluke lokalnih vlasti.

Leskovacka policija privela je u nedelju uvece clana Demokratske stranke Danijela Stojanovica i njegovog petogodisnjeg sina, dok je lepio plakate Saveza za promene. Stojanovic je nakon legitimisanja i razgovora pusten iz SUP-a, prenosi Srna.

U nedelju oko 18 sati u centru Kursumlije privedeno je 12 aktivista Otpora dok su lepili plakate, a u policiji su proveli vise od 5 sati na informativnom razgovoru. U medjuvremenu su se pred zgradom lokalnog MUP-a okupili roditelji i predstavnici opozicionih stranaka koji su trazili hitno oslobadjanje Otporasa. Nikola Milojkovic, jedan od pritvorenih, izjavio je posle oslobadjanja da su privedeni "zato sto su ruzili grad".

Sabacka policija privela je u ponedeljak i nakon informativnog razgovora pustila trojicu aktivista Otpora i trojicu aktivista opozicionih stranaka iz Sapca, koji su u tom gradu delili propagandni materijal tog pokreta i Udruzene opozicije. Predsednik Opstinskog odbora DS u Sapcu Zoran Matic najavio je da ce pokrenuti tuzbu protiv policije, prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: