ST: MILOSEVIC RAZMISLJA DA TRAMPI UHAPSENE STRANCE

Izvor: B92

Nedelja, 06.08.2000.

09:40

Default images
Britanski "Sandej tajms" pise u nedelju, pozivajuci se na zapadne diplomatske izvore, da predsednik SRJ Slobodan Milosevic razmislja da uhapsene Britance i Kanadjane oslobodi u zamenu za oslobadjanje nekih od Srba koji se nalaze u pritvoru Haskog tribunala. Kako javlja Bi-Bi-Si, ovu ideju su, prema istim izvorima, Milosevicu dale "zemlje lojalne Jugoslaviji", sto je fraza koje se obicno odnosi na Rusiju, Belorusiju i Kinu, pise list dodajuci da je ovakva ideja u diplomatskim krugovima ocenjena kao apsurdna, prenosi Beta. "Sandej tajms" istice da su zvanicnici misije OEBS-a na Kosovu "besni" na dvojicu uhapsenih Britanaca, inace instruktora na policijskoj akademiji u Vucitrnu, zato sto su bez odobrenja otputovali u Crnu Goru. Iako niko u OEBS-u ne kaze da su cetvorica uhapsenih uradili bilo sta nezakonito, vecina se slaze da su oni na taj nacin Milosevicu poklonili odlican propagandni potez, dodaje list. "Obzerver" pise je jedan od uhapsenih Kanadjana, inace gradjevinski strucnjak, pogresio sto je u automobilu ostavio opremu koju je na dan odlaska u Crnu Goru, prethodno koristio za miniranje zemljista na Kosovu. Jedan od poslodavaca uhapsenog rekao je listu da postoji mogucnost da su u kolima tako ostali i detonatori, stapini i kapisle. "Sandej telegraf" pise da su, prema jos nepotvrdjenim informacijama, cetvorica uhapsenih stranaca iz vojne baze u Andrijevici helikopterom prebaceni u Beograd. "Sandej telegraf" ocenjuje da su uhapseni Britanci, kako navodi, "subverzivnom delatnoscu odlaska na odmor", postali deo Miloseviceve predizborne kampanje zasnovane na mitu da Zapad pokusava da oslabi Srbiju. "Nije iskljuceno da predsednik Milosevic razmislja da uhapsene strance oslobodi u nekom trenutku kako bi poboljsao odnose sa Zapadom ili da ih iskoristi kao deo nekog eventualnog buduceg sporazuma", dodaje list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: