SPO IZLAZI NA LOKALNE I POKRAJINSKE IZBORE

Izvor: B92

Petak, 04.08.2000.

21:52

Default images
Predsednistvo Srpskog pokreta obnove odlucilo je u petak da partija nastupi na lokalnim izborima u Srbiji i izborima za Skupstinu Vojvodine. Predsednistvo je za jedinstvene liste demokratske opozicije na tim izborima, na kojima SPO mora biti zastupljen prema izbornim rezultatima stranke iz 1997. godine, navodi se u saopstenju. U saopstenju se navodi da ce o stavovima Predsednistvo partije, koje je zasedalo u Budvi, odlucivati Glavni odbor SPO u nedelju. Predsednistvo je donelo odluku o nastupu SPO na lokalnim i pokrajinskim izborima "uprkos vladajucem teroru" i uz ocenu da "u Srbiji danas vladaju brutalni drzavni teror i bezakonje i da ne postoje nikakvi demokratski uslovi za predstojece izbore".

Clan predsednistva Srpskog pokreta obnove Milan Bozic, koji je prisustvovao sednici koja je odrzana u Crnoj Gori, u petak uvece je Radiju B2-92, na pitanje - da li je odluka o izlasku na lokalne izbore definitvna, s obzirom da ce se za dva dana odrzati sednica Glavnog odbora stranke - rekao da veruje da ce Glavni odbor verifikovati ovo sto je predsednistvo dogovorilo. "Onda krecemo u pregovore koji su uvek dramaticna i zabavna stvar, ali mi mislimo da nece biti problema da se sporazumemo. Mislim da cemo se lako dogovoriti - glavno je izaci na izbore i ratosiljati se aktuelne vlasti", izjavio je Bozic.

On je naglasio da je predsednistvo SPO donelo zakljucak da opozicija sa zajednickim kandidatom treba da izadje na predsednicke izbore i pobedi Slobodana Milosevica, a da taj kandidat bude iz redova SPO. Upitan sta ce biti ako ostatak opozicije, kao sto je najavljeno, kandiduje Vojislava Kostunicu, ili neku drugu licnost koja nije iz SPO-a, Bozic je odgovorio: "Nema nikakve dileme da to mora biti kandidat SPO-a".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: