PREDSEDAVAJUCI OEBS TRAZI OSLOBADJANJE UHAPSENIH

Izvor: B92

Petak, 04.08.2000.

08:54

Default images
Predsedavajuci OEBS-a, ministarka inostranih poslova Austrije Benita Ferero Valdner zatrazila je korektan tretman i neodlozno oslobadjanje dvojice britanskih radnika OEBS-a i dvojice Kanadjana, koje je Vojska Jugoslavije uhapsila na granici Srbije i Crne Gore. Izrazavajuci "veliku zabrinutost zbog hapsenja dva britanska clana kosovske misije OEBS" koje je Vojska Jugoslavije u utorak uhapsila na teritoriji Crne Gore, Ferero-Valdner je od vlasti SRJ zatrazila da nadleznim konzularnim vlastima odmah omoguce da posete uhapsene, u skladu sa beckim pravilima o konzularnim poslovima. Od vlasti u Beogradu takodje se trazi da pristup uhapsenima omoguce i zvanicnicima OEBS-a, prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: