UHAPSENA GRUPA KOJA JE SA ZLATIBORA OTELA TODOROVICA

Izvor: B92

Utorak, 01.08.2000.

22:24

Default images
Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srbije saopstilo je da je uhapsena osmoclana grupa "terorista" koji su 1998. godine na Zlatiboru oteli Stevana Todorovica "i predali ga naruciocima otmice snagama SFOR u BiH", prenosi Fonet. Nacelnik uprave kriminalisticke policije general-major Dragan Ilic je na konferenciji za novinare u utorak podsetio da je Todorovic zvani "Stiv", bivsi nacelnik Sekretarijata unutrasnjih poslova u Bosanskom Samcu, koji se nalazio na tajnoj optuznici Haskog tribunala, otet u noci izmedju 26. i 27. septembra 1998. godine, iz svoje vikendice na Zlatiboru. Kako prenose drzavni elektronski mediji, Ilic je rekao da je grupa koja je uhapsena "za ovo gnusno delo, prodaju svog sunarodnika" placena "50.000 nemackih maraka". "Todorovica su camcem prevezli preko Drine i predali ga oficirima medjunarodnih snaga u Bosni, koji su ga helikopterom prebacili do aerodroma u Tuzli, a zatim je isporucen sudu u Hagu", rekao je Ilic. General policije saopstio je da je na osnovu iskaza osmorice uhapsenih "utvrdjeno je da su znali da rade po nalogu SFOR" i dodao da se za jos nekim ucesnicima u otmici traga. Ilic je rekao da su svi uhapseni od ranije poznati policiji i da su u Srbiji i bivsim republikama SFRJ vise puta osudjivani za teska krivicna dela i da imaju ukupno "vise od 50 godina zatvorskog staza".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: