DRASKOVIC POZVAO NA BOJKOT SAVEZNIH IZBORA

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.07.2000.

17:44

Default images
Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Draskovic kritikovao je odluku ostalog dela srpske opozicije da izadje na savezne izbore, ocenjujuci da je takva odluka opozicije pogresna, nedemokratska i u funkciji ustavnog nasilja nad Crnom Gorom. "Odluka da se izadje na izbore je u funkciji legalizovanja ustavnog nasilja, produzetka vlasti Slobodana Milosevica i diktature u Srbiji", ocenio je Draskovic u nedelju u izjavi Televiziji Crne Gore. "Ne moze biti govora o saveznim izborima u drzavi cija federacija ima dve clanice, ukoliko zvanicni organi jedne od njih, a ovog puta rec je o Skupstini i Vladi Republike Crne Gore, ne priznaju te ustavne promene, izvrsene bez znanja Crne Gore i protivno volji zvanicne Crne Gore. Samim tim, smatram da je bila obaveza demokratske opozicije u Srbiji, da na tim izborima ne ucestvuje", rekao je Draskovic. "Vjerujem da jos ima vremena da demokratska opozicija u Srbiji, bar tako sebe naziva, promeni odluku i da se ponasa u skladu s necim sto se zove zakonitost, legalitet i, konacno, moralnost", naglasio je Draskovic.

Predsednik opstinskog odbora Srpskog pokreta obnove u Beceju Slobodan Stanojevic izjavio je Radiju B2-92 da ce se na predstojecoj sednici Glavnog odbora te stranke zalagati da SPO izadje na izbore. "Moj licni stav je da SPO treba da izadje na izbore, a i dobar deo nas iz Beceja je tog misljenja i mislimo da cemo na Glavnom odboru SPO apelovati na ostale odbore da se ide na izbore zajedno sa ostalom opozicijom".

Sednica Glavnog odbora Srpskog pokreta obnove, posvecena izborima zakazanim za 24. septembar, bice odrzana u nedelju, 6. avgusta, izjavila je agenciji Beta Vida Gojkovic, predsednik Okruznog odbora SPO-a u Somboru i clan Glavnog odbora stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: