MUP CRNE GORE NIJE NADLEZAN ZA KONTROLU GRANICE

Izvor: B92

Subota, 29.07.2000.

17:02

Default images
Komanda Ratne mornarice Vojske Jugoslavije saopstila je u subotu da Ministarstvo unutrasnjih poslova Crne Gore nema nikakve nadleznosti da vrsi kontrolu prelaska drzavne granice na moru, javlja Tanjug, a prenosi Srna. Povodom saopstenja MUP-a Crne Gore, u kome se tvrdi da je crnogorska policija 26. jula ove godine, na moru uzaptila italijanski gliser, a da ga je, zatim, predala Ratnoj mornarici, "da ne bi doslo do oruzanog incidenta", Komanda RM VJ navodi da su drzavni prelazi na moru nadleznost Ratne mornarice. Postupak Topovnjace RM koja je 26. jula presrela patrolni camac MUP-a Crne Gore i italijanski gliser bio je "potpuno u skladu sa pravilom granicne sluzbe kada se hvataju plovila i posade prilikom ilegalnog prelaska drzavne granice na moru". RM VJ, navodi se na kraju saopstenja, ponovo nudi saradnju MUP-u Crne Gore saradnju u obezbjedjenju drzavne granice na moru, na rijeci Bojani, Skadarskom jezeru i na kopnu, ali, dodaje se, MUP odbija tu saradnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: