PAVKOVIC: VJ ZA MIRNO RESAVANJE UNUTRASNJIH PROBLEMA

Izvor: B92

Subota, 29.07.2000.

20:28

Default images
Vojska Jugoslavije odlucno se zalaze da se svi unutrasnji problemi u zemlji resavaju mirnim, politickim sredstvima i bez spoljnjeg mesanja, izjavio je u subotu nacelnik Generalstaba Vojske Jugoslavije, general-pukovnik Nebojsa Pavkovic. Na svecanoj promociji u oficire 43. klase Skole nacionalne odbrane VJ, Pavkovic je rekao da VJ, istovremeno, "odlucno podrzava zahtev drzavnog rukovodstva" da se Vojska i policija "sto pre vrate na Kosovo, u skladu sa odredbama usvojenih dokumenata", prenela je Radio-televizija Srbije. "Sacuvali smo slobodnu, demokratsku i suverenu drzavu koju cemo odlucno braniti i u svim buducim pokusajima ugrozavanja", rekao je Pavkovic na svecanosti ispred spomenika Neznanom junaku na Avali. On je ocenio da je VJ, "predvodjena mudrim i hrabrim drzavnim rukovodstvom i vrhovnim komandantom i predsednikom Slobodanom Milosevicem, sacuvala vojnicku cast i dostojanstvo" i dokazala, zajedno sa narodom i drugim bezbednosnim snagama, da "sloboda nema alternativu", prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: