MENZIS: SRPSKO-ALBANSKI SKUP ULIVA NADU

Izvor: B92

Sreda, 26.07.2000.

14:50

Default images
Direktor kancelarije Stejt dipartmenta za sprovodjenje sporazuma o Kosovu, ambasador Dzon Menzis, izrazio je zadovoljstvo ishodom srpsko-albanskog skupa koji je odrzan u Erli Hausu kod Vasingtona, istakavsi da sama cinjenica da su se na jednom mestu okupili i Srbi i Albanci "uliva nadu" u uspeh. "Vrlo smo zadovoljni ishodom sastanka. Okupili smo sirok spektar ljudi sa Kosova da prvi put direktno razgovaraju o problemima na Kosovu nakon rata. Zadovoljni smo sto su postigli saglasnost u nekim stvarima. Sastanak nije bio lak. Da je lako, ne bi morao da se organizuje ovakav skup, niti bi medjunarodna zajednica bila prisutna na Kosovu", rekao je Menzis radiju "Glas Amerike", prenosi Beta. Americki ambasador je izrazio nadu da ce rezultati ovog skupa biti "uskoro vidljivi", jer je sastanak bio "usredsredjen na pitanja o kojima je bilo moguce postici dogovor". Prema njegovim recima, Institut za mir ce se posebno angazovati kako bi se dogovoreno sprovelo u zivot, kao i da ce sa ostalim medjunarodnim organizacijama "raditi na tome da dve strane bar medjusobno komuniciraju". On je, ujedno, demantovao da je na skupu razgovarano o konacnom statusu Kosova, ali je diskutovano o predstojecim lokalnim izborima, o kojima dve strane nisu postigle saglasnost. "Nadamo se da ce svi ucestvovati na izborima, mada znamo da neki nece, sto, smatramo, nikome ne koristi. Nacin da se stekne kontrola nad sopstvenom sudbinom i buducnoscu jeste ucestvovanje u vlasti koja se osvaja na izborima. Taj proces cini temelj demokratije", rekao je Menzis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: