KOSTUNICA: SVE ZAVISI OD OPOZICIONOG JEDINSTVA

Izvor: B92

Utorak, 25.07.2000.

18:18

Default images
Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Kustunica ocenio je u utorak da uspeh na predstojecim izborima kao i njegovo eventualno prihvatanje kandidature za predsednicke izbore zavise pre svega od toga da li ce se postici opoziciono jedinstvo. Ili cemo na izbore izaci zajedno ili nas nece biti – rekao je Vojislav Kostunica i precizirao koji su to uslovi koje opozicija mora da ispuni ukoliko ima nameru da izadje na izbore: “Prvi uslov je jedinstvo opozicije – njega imate samo ako imate i crnogorske stranke i SPO. Ako nemate oba, ili jedan od ta dva elementa, onda je to vec druga prica. To podrazumeva itekako veliku motivaciju gradjana da izadju na izbore. U tom slucaju mislim da je veoma vazno da stranke demokratske opozicije stranke iz Crne Gore naprave ugovor po kome se obavezuju da posle izbora naprave u jednom kratkom vremenu od godinu ili godinu ipo dana raspuste skupstinu i da raspisu izbore za skupstinu koja bi imala novu skupstinu. Ovo bi znacilo za onoga ko bi mogao biti iz redova opozicije izabran za predsednika republike da treba da podnese ostavku cim se donese takav Ustav, jer po tom novom Ustavu ne moze biti predsednickog sistema, on mora biti ukinut”.

Predsednik DSS-a, takodje je ocenio da su celnici Socijalisticke partije Srbije, svesni opadanja popularnosti te stranke, odlucili da insceniraju politicki sukob sa radikalima, kako bi na predsednicke izbore izasli sa dva kandidata, cime bi doslo do rasipanja opozicionog glasackog tela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: