BILT: NEMA UTOCISTA ZA MILOSEVICA

Izvor: B92

Utorak, 25.07.2000.

12:24

Default images
Rezim Slobodana Milosevica je glavni problem Balkana, rekao je “Glasu Amerike” specijalni izaslanik UN za region Karl Bilt, ocenivsi da ce niz pitanja u Jugoslaviji i regionu biti resivo tek po njegovom odlasku, prenosi Beta. Medjunarodna zajednica ne moze da saradjuje sa Milosevicem i drugim srpskim i jugoslovenskim funkcionerima sa spiska optuzenih pred Haskmi sudom, rekao je on I dodao da "pre promene u Beogradu, medjunarodna zajednica ne moze da posluje sa zemljom koja je znacajna u regionu". Bilt je, medjutim, upozorio da promena rezima "nece resiti sve probleme" Srbije, Jugoslavije i Balkana. "Ostace mnogi problemi struktura jugoslovenske federacije i odnosi sa Crnom Gorom i buduci status Kosova", rekao je on. "To se mora resiti, a nece se resiti samo po sebi, posle Milosevicevog odlaska". Bilt je negirao da medjunarodna zajednica pregovara sa Milosevicem o utocistu, naglasivsi da sve clanice Ujedinjenih nacija - osnivaca Haskog suda - moraju da primenjuju odluke te ustanove. Bilt je odbacio i izvestaje o pregovorima da srpska opozicija formira vladu u senci koja ce da bude medjunarodno priznata. Prema njegovim recima, eventualno medjunarodno priznavanje vlade u senci "mozda ce da zadovolji one koji zele da se osecaju vaznim, ali nece doprineti smenjivanju vlasti". "Smatram da promene u Srbiji treba da budu podstaknute iznutra" rekao je on, upozorivsi na "opasnost da opozicija u Srbiji bude vidjena kao agent NATO i Zapada, umesto kao predvodnik unutrasnih promena".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: