MILAN MILOSEVIC: BOJKOT IZBORA DOSAD NIJE USPEVAO

Izvor: B92

Nedelja, 23.07.2000.

14:41

Default images
Povodom upozorenja Grupe Osam da medjunarodna zajednica ne sme priznati rezultate bilo kakvih izbora koje predsednik SRJ raspise na osnovu nedavno usvojenih ustavnih promena, analiticar domacih politickih prilika i novinar lista “Vreme” Milan Milosevic, kaze za Radio B2-92 da “to ocenjivanje sa visine bez ulazenja u mehanizam delovanja politickih snaga na terenu, moze samo da izazove konfuziju”. Milosevic objasnjavajuci kakve posledice ovakav stav sveta moze imati navodi: "Ovo moze da ohrabri g. Dukanovica da niposto ne izadje na izbore, moze da ohrabri velike delove srpske opozicije da niposto ne izadju na izbore i da onda osnaze izborni slogan rezimskog bloka - da im daju izgovor da se oni bore za celovitost drzave i da izvedu na biraliste polovinu biraca koji ce izaci iz solidarnosti ne prema rezimu nego prema drzavi - i da se onda los i nepratiotski, stetan rezim legitimizuje sledece cetiri godine. Gde smo onda - nigde? Akteri na politickoj sceni treba da vode racuna o medjunarodnim okolnostima i o medjunarodnim savetima, ali pre svega moraju da gledaju na teren na kome rade i da pokusaju na svakoj tacki gde to mogu da promene stanje koje je veoma lose".

Milan Milosevic takodje smatra da je vecina opozicionih stranaka u Srbiji prilicno odlucna da se ukljuci u izbornu trku, kao i da ih u tome nece bitno pokolebati preporuka Grupe Osam. “O izlasku razmisljaju i oni koji su odlucili da ne idu na izbore. Da razmisljaju i da jos nisu dosli do resenja vidi se i po tome sto nemaju sledeci korak – sta dalje da rade”, ocenjuje Milosevic i nastavlja: "Imam utisak da i g. Djukanovic uprkos ovome, ozbiljno razmislja sta mu je ciniti. DPS je ovih dana imao jedno dugo savetovanje, sa koga nema jasnog saopstenja - nisu jos zakljucili nista. To je ono stanje kada se tezina odluke mora izmeriti u svim njenim dimenzijama. Veliki deo partija je odlucio da ipak na izbore mora da ide, inace ce biti politicki marginalizovan. Kod nas pozivi na bojkot nisu dosad uspevali i uglavnom su bili korisni za desne izolacionisticke struje", zakljucio je Milosevic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: