CRNA GORA IDE NA REFERENDUM AKO MILOSEVIC DOBIJE MANDAT

Izvor: B92

Petak, 21.07.2000.

18:51

Default images
Savetnik predsednika Crne Gore Miodrag Vukovic izjavio je da Crna Gora nece imati drugog izbora nego da odrzi referendum o nezavisnosti, ukoliko predsednik SRJ Slobodan Milosevic dobije jos jedan mandat, javlja Beta. Vukovic je u intervjuu Rojtersu rekao da ako Milosevic "obezbedi sebi jos cetiri do osam godina na vlasti Crna Gora nece biti u mogucnosti da dalje podnosi njegov pritisak i ici ce na referendum". "Ali, referendum nije nas cilj, nego je posledica", kazao je on, konstatujuci da je to poslednje sredstvo koje ce Podgorica upotrebiti i da se zajednicka drzava moze sacuvati ako srpska opozicija pobedi Milosevica na izborima. On je kazao da ne bi bio iznenadjen da Milosevic raspise prevremene predsednicke i parlamentarne izbore u Srbiji, istovremeno sa redovnim saveznim i lokalnim izborima. "On ce iznenaditi opoziciju i reci: 'Trazili ste izbore, evo vam ih'", kazao je Vukovic. Vukovic nije odbacio mogucnost izbijanja sukoba u Crnoj Gori, ali je dodao da crnogorske vlasti nastoje da svim demokratskim sredstvima to sprece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: