PRONADJENO 13 SRBA NESTALIH TOKOM RATA U HRVATSKOJ

Izvor: B92

Petak, 21.07.2000.

09:10

Default images
Predsednik Komisije Savezne vlade za humanitarna pitanja, Maksim Korac, izjavio je da je Crveni krst Hrvatske pronasao 13 Srba nestalih tokom rata u Hrvatskoj. Korac je, posle sastanka sa predsednikom Komisije za zatocene i nestale osobe Hrvatske, pukovnikom Ivanom Grujicem u Zagrebu, izjavio "Politici" da su cetvorica pronadjenih Srba nestala tokom rata u Hrvatskoj 1991. i 1992. godine, a ostalih devet za vreme ofanziva Hrvatske vojske na zapadnu Slavoniju i Kninsku krajinu, u maju i avgustu 1995. godine. Delegacija SRJ je izrazila nezadovoljstvo zbog cinjenice da Hrvatska ne namerava da postuje sporazum o oslobadjanju zarobljenih i zatocenih osoba po principu "svi za sve", rekao je Korac. Na sastanku je dogovoreno da se dve komisije ubuduce sastaju jednom mesecno, a sledeci sastanak bice odrzan u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: