"BLIC" I "GLAS JAVNOSTI" TROSE POSLEDNJE ZALIHE PAPIRA

Izvor: B92

Sreda, 19.07.2000.

17:20

Default images
Najtirazniji beogradski nevladini dnevni listovi "Blic" i "Glas javnosti" i dalje ne dobijaju papir iz jedine domace fabrike novinske hartije, niti im Savezno ministarstvo za telekomunikacije odobrava uvoz, potvrdjeno je agenciji Beta u redakcijama tih dnevnika. Nestasica papira vec skoro dve nedelje pogadja vecinu nezavisnih stampanih medija, medju kojima su i "Danas", "Vreme" i "NIN". Direktor i glavni urednik "Glasa javnosti" Slavoljub Kacarevic izjavio je Beti da snabdevanje papirom postaje sve tragicnije i da je "Glas" od pocetka jula dobio od fabrike "Matroz" svega 30-ak tona hartije, sto je kolicina dovoljna za svega tri dana. "Necu da predvidjam najgore, ali ne znam kako cemo izgurati ovu nedelju. U ocajnoj smo situaciji", rekao je Kacarevic. Direktor "Blica" Miodrag Djuricic takodje je rekao da se snabdevanje iz "Matroza" nije poboljsalo, ali da je "Blic" uspeo posredno da nabavi manju kolicinu hartije iz te fabrike. On je nagovestio i neke druge aktivnosti za nabavku papira, posredstvom jugoslovenskih drzavljana u inostranstvu koji su voljni da nabave novinsku hartiju za nevladine medije. Direktor "Blica" dodao je da su u svakom slucaju neophodne ozbiljne mere za opstanak nezavisnih stampanih medija i da pritom ne bi trebalo da bude straha od moguce represije vlasti. U "Matrozu" nije bilo moguce dobiti detaljnije informacije o kolicini papira koji se proizvodi u toj fabrici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: