ROBERTSON:MILOSEVIC UPOZOREN DA NE IZAZIVA NOVE SUKOBE

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.07.2000.

14:59

Default images
Generalni sekretar NATO Dzordz Robertson izjavio je posle susreta s hrvatskim predsednikom Stjepanom Mesicem u Briselu, da je Atlantski savez "i dalje zabrinut zbog sposobnosti predsednika SRJ Slobodana Milosevica da izazove smutnje u Crnoj Gori i regionu" i naglasio da ce "Milosevic biti upozoren da mora imati na umu ponizenje koje je doziveo prosle godine i prestati da izaziva nevolje u tom podrucju", javlja Beta. "Mi smo veoma oprezni i budno pratimo situaciju oko Crne Gore", porucio je Robertson. "Predsednik Djukanovic ima pravo i duznost da u ime naroda ostvari dobijeni mandat. A Milosevic bi bio veoma nerazuman da to smetne s uma i spreci da Djukanovic to ostvari", dodao je generalni sekretar NATO. Mesic je rekao da ne veruje da moze doci do "nove ratne avanture" na Balkanu, "jer mislim da ce biti delotvorne poruke koje su upucene Milosevicu". On je potvrdio pripreme za odrzavanje susreta na vrhu Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana, najesen u Zagrebu ili Dubrovniku i naglasio da ce, bez obzira na "formalne veze sa Srbijom", na skupu ucestvovati i Crna Gora, "buduci da svoju buducnost vidi u Evropi". Mesic je dodao da na evropsko-balkanskom samitu mora ucestvovati i "demokratska opozicija iz Srbije, koja mora znati da Srbija ne moze ostati usamljeno ostrvo i da i Srbija mora uci u evropske demokratske procese".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: