DJUKANOVIC SPREMAN DA SE IZVINI I BOSNI I HERCEGOVINI

Izvor: B92

Nedelja, 16.07.2000.

15:20

Default images
Predsednik Crne Gore, Milo Djukanovic, izrazio je spremnost da se posle Hrvatske izvini i Bosni i Hercegovini za ulogu crnogorskih rezervista u proteklom ratu u ovoj bivsoj jugoslovenskoj republici. "Ne verujem da ce to resiti problem niti zadovoljiti ljude u BiH niti na bilo kom drugom prostoru, a ne verujem ni da ce to do kraja doprineti uspostavljanju jednog pravednog suda istorije o tome sta nam se dogodilo", rekao je Djukanovic u subotu uvece za BH televiziju. "Crna Gora je, dakle, spremna na te gestove prije svega u interesu buducnosti, ali smatram da to nije dovoljno", dodao je crnogorski predsednik, prenosi Srna.

Predsednik Crne Gore, Milo Djukanovic, izjavio je i da nece biti nikakvih kompromisa sa sefom jugoslovenske drzave Slobodanom Milosevicem, koji bi bili na stetu crnogorskih interesa. U izjavi za istu emisiju na BH televiziji, potpredsednik crnogorske Vlade, Dragisa Burzan, rekao je da je "crnogorska policija, u slucaju da zatreba, dovoljno jaka da se suprostavi Vojsci Jugoslavije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: