DSS KRITIKOVALA ODLUKE SKUPSTINE

Izvor: B92

Četvrtak, 13.07.2000.

13:48

Default images
Demokratska stranka Srbije u cetvrtak je ostro kritikovala odluku Skupstine Srbije da razresi duznosti grupu od 18 sudija, kao i onemogucavanje novinara nekoliko nezavisnih medija da izvestavaju iz zgrade Parlamenta, prenosi Beta. "Razresenjem grupe sudija iz Beograda i Pozarevca, kao i zabranom novinarima cetiri medijske kuce da izvestavaju iz Parlamenta, Skupstina Srbije je ponovo prihvatila ulogu slepog i nemog izvrsioca naloga vladajuce klike", navodi se u saopstenju DSS. Ta stranka je ocenila da je sustina razresenja sudija "nov pritisak na preostale sudije da interese rezima, slucajno, ne podrede zakonima profesije". Dodaje se da su zabranom novinarima pojedinih nedrzavnih medija da izvestavaju iz parlamenta, poslanici Skupstine Srbije "pogazili zakonske norme koje su sami doneli".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: