PETROVIC O IZBACIVANJU IZ SKUPSTINE

Izvor: B92

Sreda, 12.07.2000.

17:56

Default images
Novinari dnevnika "Blic", "Glas javnosti", "Danas" i agencije "Beta" izbaceni su iz Skupstine Srbije, cime im je uskraceno pravo da izvestavaju sa sednice. Skupstinski izvestaci pokusali su oko 10 sati da udju u Parlament kada su im radnici obezbedjenja saopstili da moraju da napuste zgradu. "Ne odlucujemo mi o tome. To je odluceno na visem mestu, znate i sami gde", rekao je radnik obezbedjenja izbacenim novinarima.U izjavi za B2-92, novinar "Blica" Marko Petrovic rekao je da su oni izbaceni iz Parlamenta na zahtev Srpske radikalne stranke, jer oni ne dozvoljavaju novinarima tih redakcija da prisustvuju skupstinskim sednicama. “Kada sam usao u Skupstinu, sef informativne sluzbe Zoran Djumic mi je prisao i saopstio da moram da napustim zgradu” rekao je Marko Petrovic. "Ja sam rekao da je to protivno Zakonu o informisanju, na sta je on rekao da nema nista s tim i da moram da izadjem. Ja sam rekao da ce morati da me izbace. Dosao je radnik obezbedjenja koji mi je ponovio sve sto je rekao Djumic, a kada sam izasao, video sam svoje kolege iz drugih listova. Tada su nam rekli da cak ne mozemo ni da stojimo ispred Skupstine i da moramo da odemo", rekao je Petrovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: