DJUKANOVIC ZNA DA SVET NE PODRZAVA NEZAVISNOST

Izvor: B92

Utorak, 11.07.2000.

20:25

Default images
Nacin na koji Podgorica reaguje na provokacije iz Beograda vrlo je konstruktivan i razuman i za sada nije primecen nijedan nepromisljen korak, rekli su agenciji Sense u uredu Havijera Solane, visokog predstavnika EU za zajednicku spoljnu politiku i sigurnost. Konstatujuci da su i dalje zabrinuti opstom situacijom u regionu, Solanin portparol Kristina Galjak istakla je da su pozivi na suzdrzano ponasanje uvek nailazili na dobar odjek u Podgorici i, kako je rekla, "nemamo razloga da mislimo da tako nece biti i ubuduce". "Predsednik Djukanovic, uostalom, zna da medjunarodna zajednica ne bi podrzala nezavisnost Crne Gore, rekla je Galjak. Na pitanje da li bi Beograd tu izjavu mogao protumaciti kao signal koji bi opravdao eventualnu eskalaciju, Solanin portparol odgovorila je: "Mi smo toga svesni jer je rec o rezimu koji vodi optuzenik za ratne zlocine". "Nasa je namera, medjutim, da ukazemo na realnost. Predsednik Djukanovic uziva i uzivace nasu punu podrsku, dok je Crna Gora na putu reformi, na putu prema demokratiji ali stav medjunarodne zajednice nije u korist nezavisnosti", rekla je Galjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: