VUJANOVIC: CRNA GORA NECE SA DIKTATORSKOM SRBIJOM

Izvor: B92

Subota, 01.07.2000.

20:27

Default images
Predsednik Vlade Crne Gore Filip Vujanovic izjavio je u subotu u Kran Montani da "niko od gradjana Crne Gore ne moze ocekivati trajno vezivanje za diktatorsku, izolovanu i nerazvijenu Srbiju, niti zajednicu s njom u kojoj Crna Gora ne bi imala drzavnu, nacionalnu i gradjansku ravnopravnost". "Ugrozavanje bezbjednosti Crne Gore od rezima u Srbiji, u ime nasilja u jednoj zajednici a radi ocuvanja vlasti tog rezima, mora sprijeciti ne samo Crna Gora nego i medjunarodna zajednica", porucio je Vujanovic na Svjetskom ekonomskom forumu u Kran Montani ucestvujuci o debati o bezbednosti. Crnogorski premijer je kao drugu vaznu poruku istakao potrebu postovanja prava manjinskih naroda, "jer sve drzave u regionu imaju manjinske narode i njihova prava moraju imati potpun i stvaran sadrzaj i adekvatnu garanciju". "Ova iskustva bivse Jugoslavije na prostoru sadasnje Jugoslavije pokazuju nuznim postovanje prava Crne Gore, kao stare drzave, da sama opredijeli svoj drzavni status. Na tom putu zajednica sa demokratskom, slobodnom i razvijenom Srbijom bila bi nasa zajendicka korist", rekao je Vujanovic. Vujanovic je upozorio da "niko od gradjana Crne Gore ne moze ocekivati trajno vezivanje za diktatorsku i izolovanu i nerazvijenu Srbiju, niti zajednicu sa njom u kojoj Crna Gora ne bi imala drzavnu, nacionalnu i gradjansku ravnopravnost".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: