IVANOVIC: SPORAZUM BESKORISTAN

Izvor: B92

Četvrtak, 29.06.2000.

17:19

Default images
Predsednik Izvrsnog odbora Srpskog nacionalnog veca Kosovske Mitrovice Oliver Ivanovic ocenio je da sporazum koji su potpisali predstavnici gracanickog SNV i UNMIK "ne predstavlja znacajan pomak", vec se tehnicki regulise nesto sto je Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN vec predvidjeno. "Mislim da je mnogo pametnije insistirati na potunoj primeni Rezolucije 1244, ne praviti farsu oko tog dokumenta, vec insistirati na elementima koji do sada nisu ispunjeni, a gotovo ni jedan vazan element nije do sada ispunjen", rekao je Ivanovic agenciji Beta. Prema njegovim recima, najvazniji elementi su bezbednost kosovskih Srba i obezbedjivanje povratka oko 200.000 prognanih. "Umesto da se vladika Artemije time bavi, on je na sebe preuzeo odgovornost da predstavlja srpski narod, iako to nije moguce ukoliko se u obzir uzme stvarno stanje i odnos sa stanovnistvom", rekao je Ivanovic. Komenatrisuci inicijativu, koju su gotovo istovremeno pokrenuli SNV iz Kosovske Mitrovice i predsednik Srpskog pokreta otpora (SPOT) Momcilo Trajkovic da se organizuje okrugli sto svih organizacija kosovskih Srba, Ivanovic je kazao da je "vreme da se takav skup oranizuje kako bi se definisali ciljevi srpskog naroda na Kosovu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: