PUSTENI PRIVEDENI U LESKOVCU, STOJKOVICU PRODUZEN PRITVOR

Izvor: B92

Nedelja, 25.06.2000.

15:45

Default images
Svih desetoro privedenih ucesnika neuspelog mitinga podrske Vladimiru Stojkovicu pusteni su u nedelju ujutru oko 2 sata iz leskovacke policije, javlja dopisnik iz Leskovca. Tome je prethodilo okupljanje 20-ak gradjana koji su usli u centralni hol s namerom da tamo i ostanu do ispunjenja zahteva. Stanu Stojkovic, majku uhapsenog aktiviste Otpora Vladimira Stojkovica, i Bojanu Ristic, narodnog poslanika, policajci su silom izbacili iz zgrade guranjem niz stepenice i zavrtanjem ruke, a ostali su poslusali naredjenje policije i presli na drugu stranu ulice da bi bili kasnije oterani. Novinarke iz Nisa, Zorica Miladinovic i Dusica Pesic, koje su neposredno posle ponoci pocele da prate dogadjaje u Leskovcu, zatekle su svoj automobil u havarisanom stanju: iako je bio parkiran preko puta policijske zgrade, 10 metara od dezurane, tri gume na njemu su bile izbusene, a zadnje staklo razbijeno.

Narodni pokret "Otpor" pozvao je u nedelju lidere svih opozicionih stranaka da dodju u Leskovac kako bi pruzili podrsku porodici uhapsenog aktiviste tog pokreta Vladimira Stojkovica. "Pozivamo lidere da dodju u Leskovac i da se ovde dogovore o neresenim medjusobnim pitanjima, ali i da pruze podrsku Vladinoj porodici, jer se danas u Leskovcu brani ne samo Vlada vec i Radojko Lukovic, Momcilo Veljkovic, Nebojsa Sokolovic, Miroslav Filipovic i svi oni koji su progonjeni zbog politickog misljenja u borbi za demokratiju i istinu", izjavio je Beti Srdjan Milivojevic, aktivista "Otpora" iz Krusevca. On je rekao da ce "Otpor" u Leskovac pozvati i Gradjanski parlament Srbije i naveo da su clanice organizacije Majke Srbije najavile svoj dolazak. Clanovi "Otpora" su u nedelju ujutru prisustvovali "molitvi za spasenje Vladimira i ljudi iz policije koji su ogresili o njega", a za najavljen je i sastanak s lokalnim opozicionim funkcionerima.

Mimo ocekivanja odbrane, istrazni sudija je odredio zakonsko produzenje pritvora Vladimiru Stojkovicu za jos 24 sata, izjavio je advokat Aleksandar Tasic. Sudija je u nedelju otisao do zatvora da Stojkovicu uruci resenje o produzenju pritvora. Ocekuje se da ce Stojkovic u ponedeljak pre podne biti ispitan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: