O ATENTATU NA DRASKOVICA

Izvor: B92

Subota, 24.06.2000.

15:59

Default images
Dusan Spasojevic, jedan od osumnjicenih za pokusaj ubistva predsednika Srpskog pokreta obnove Vuka Draskovica, nalazio se u noci kada je pucano na Draskovica na lecenju u Beogradu, izjavio je njegov advokat Slobodan Milivojevic. "Posle provera beogradske policije smatramo da je nesporno utvrdjeno da je Spasojevicu, teskom srcanom bolesniku, u noci kada se desio napad na predsednika SPO naglo pozlilo, jer ima oboljenje srcanih zalistaka i da je bio na lecenju u Beogradu", izjavio je Milivojevic za "Glas javnosti".

Materijalni dokazi kojima raspolaze SPO, nesumljivo potvrdjuju krivicu uhapsenih brace Lovric izjavio je za B2-92 , adokat Vuka Draskovica, Borivoje Borovic komentarisuci tvdnju advokata brace Lovric da njegovi klijenti nisu ni znali da je lider SPO-a u Budvi. Borovic je izrazio zadovoljstvo radom MUP-a Crne Gore i osudio ponasanje srpske policije u slucaju treceg osumljicenog Slobodana Spasojevica: “Mislim da oni nece moci izbeci kazne tim pre sto i druge dokaze MUP Crne Gore prikuplja. MUP Srbije koji je saznao da je raspisana potraga za Spasojevicem, bio je duzan da istog uhapsi i sprovede u Crnu Goru. Ocigledno on uziva policijsku zastitu Srbije”.

Patrijarh srpski Pavle pozvao je, povodom atentata na predsednika Srpskog pokreta obnove, Vuka Draskovica, "sve odgovorne faktore" u SRJ da se uzdrze od nasilja "u ovim teskim vremenima za srpski narod". "Veoma smo uznemireni vescu da je u Budvi, 15. juna pred ponoc, izvrsen atentat na Vuka Draskovica, predsednika SPO. Pozivamo sve odgovorne faktore u nasoj zemlji da se uzdrze od nasilja u ovim teskim vremenima za srpski narod", navodi se u izjavi patrijarha Pavla. Poglavar SPC je, takodje, pozvao na "toleranciju i demokratsko razresenje svih problema u nasoj zemlji i pridrzavanje jasnog jevandjelskog principa za sve ljude - sto ne zelite sebi, ne cinite drugima". "Bogu se molimo za mir svima toliko potreban", navodi se u izjavi patrijarha Pavla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: