AKTIVISTI OTPORA ODREDJEN ISTRAZNI PRITVOR

Izvor: B92

Četvrtak, 22.06.2000.

20:22

Default images
Protest pokreta Otpor ispred sedista policije u Leskovcu, najavljen za cetvrtak povodom nocasnjeg privodjenja aktiviste Otpora Vladimira Stojkovica, otkazan je, jer je Stojkovic u medjuvremenu odveden u leskovacki istrazni zatvor uz krivicnu prijavu. Agenciji Beta receno je u Stojkovicevoj porodici da je protiv njega pokrenut istrazni postupak zbog navodnog "rusenja ustavnog poretka i pozivanja na bunu". Roditelji Stojkovica rekli su da je, prema njihovom saznanju, Vladimir priveden tokom noci izmedju srede i cetvrtka, "u pokusaju da na zgradi policije iscrta simbole Otpora". Prema recima Stojkovicevih roditelja, sve informacije od policije dobili su usmeno.

Advokat Jugoslovenskog komiteta pravnika za ljudska prava Zoranu Petrovicu je receno u Okruznom zatvoru u Leskovcu da je aktivista Otpora Vladimir Stojkovic "najverovatnije doveden u taj zatvor oko 13 sati". Petrovic je rekao agenciji Beta da nije dobio nikakve podrobnije informacije o Stojkovicu i preneo da mu je dezurni komandir u zatvoru rekao da se u petak ujutro obrati istraznom sudiji Okruznog suda u Leskovcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: