Đinđić i Đukanović dogovorili podelu saveznih funkcija?

Beograd --

Izvor: SRNA, Beta, Vecernje novosti Crna Gora, Srbija i Crna Gora
Podeli

Premijeri Srbije i Crne Gore Zoran Đinđić i Milo Đukanović postigli su dogovor da u budućoj državnoj zajednici Srbiji "pripadnu" resori diplomatije i vojske, dok bi Crna Gora "dobila" ministarstvo ekonomskih odnosa sa inostranstvom i unutrašnju trgovinu.

"Večernje novosti" u subotu pišu da su se premijeri dogovorili da neće "slepo" poštovati tekst Ustavne povelje, prema kojem bi trebalo da jedno od ministarstava, spoljnih poslova ili odbrane, pripadne Crnoj Gori. Iz Srbije će u novoj vladi zajedničke države biti zastupljeni Goran Svilanović, koji će ostati ministar diplomatije, Zoran Živković će biti novi ministar odbrane, dok će Rasim Ljajić ostati na čelu ministarstva za etničke i nacionalne zajednice. "Novosti" pišu da će predsednik parlamenta Srbije i Crne Gore biti dosadašnji predsednik Veća građana Savezne skupštine Dragoljub Mićunović, a visoki funkcioner crnogorske Demokratske partije socijalista Svetozar Marović "viđen" je za mesto prvog čoveka nove države.

Predsednik Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista Mladen Vukčević demantovao je navode beogradskih "Večernjih novosti" da su se premijeri Crne Gore i Srbije Milo Đukanović i Zoran Đinđić dogovorili o podeli pojedinih resora u budućoj zajednici, nazvavši to još jednim novinskim napisom."DPS još nije razmatrao to pitanje", rekao je Vukčević i dodao da ta partija ubrzano radi na implementaciji rješenja iz Ustavne povelje o konstituisanju organa nove državne zajednice Srbije i Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.