Bliks: Stanje je opasno, Husein mora aktivno da sarađuje

Izvor: B92

Četvrtak, 16.01.2003.

15:26

Default images

Šef inspektora UN u Iraku Hans Bliks izjavio je u Briselu, posle razgovora s čelnicima Evropske unije, da se vraća u Bagdad s porukom da je "situacija vrlo zategnuta i opasna" i da se rat može sprečiti samo ako režim Sadama Huseina bude aktivno saradjivao s UN. Bliks je naglasio da od toga koliko režim u Bagdadu bude dovoljno pomagao inspektorima UN, zavisi i kada će oni okončati svoj izveštaj. Precizirao je da izveštaj koji će podneti 27. januara Savetu bezbednosti UN, "nije konačan i zvaničan" i da će "dodatni izveštaj" biti sačinjen i u februaru. On je objasnio da su inspektori dosad otkrili da je Irak "ilegalno, uključujući 2001. i 2002. godinu, uvezao konvencionalnu oružanu opremu za koju treba još utvrditi da je povezana s oružjem za masovno uništavanje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: