Floran Artman o "slučaju NATO" i Milutinoviću

Izvor: B92

Sreda, 15.01.2003.

17:25

Default images

Portparol glavnog tužioca Haškog tribunala Florans Artman demantovala je pisanje medija da je Karla del Ponte "suspendovala" istragu protiv NATO zbog bombardovanja Srbije. “Nema nikakve promene u statusu 'slučaja NATO' u Tužilaštvu Haškog suda”, rekla je na Florans Artman. "Karla del Ponte je iznela mišljenje na osnovu prvih saznanja koja imamo od 2000. Od tada je u Beogradu bilo raznih kritika, mi smo Beograd pozivali da nam da nove elemente koji bi omogućili otvaranje istrage, ali ih nismo dobili. Na tom planu nema novosti", kaže ona. Florans Artman je to izjavila povodom medijskih izveštaja u kojima je "pogrešno interpretiran intervju Karle del Ponte" jednom švajcarskom dnevniku. Ona je podsetila da je neposredno posle vazdušnih udara Haško tužilaštvo formiralo ekspertsku grupu koja je proučila dokumentaciju o ratnim zločinima NATO tokom bombardovanja Srbije.

Portparol glavnog tužioca tribunala u Hagu istakla je da su informacije o odbrani sa slobode bivšeg predsednika Srbije Milana Milutinovića gubljenje vremena. “Nemoguće je govoriti o tome pre njegovog prebacivanja u nadležnost Tužilaštva”, rekla je ona. "O tome nema pregovora. Mi ćemo primiti informacije od vlasti kada će on krenuti za Hag, mi ćemo ovde organizovati sve za njegovo prebacivanje u pritvor. Pravo je svakog optuženika da podnese zahtev za privremeno oslobađanje, Sudsko veće će to razmotriti, naravno uz sve elemente, od kojih je jedan dobrovoljana predaja", zaključila je Florans Artman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: