Stanković: Karla del Ponte nije u pravu

Izvor: Beta

Sreda, 15.01.2003.

15:24

Default images

Jugoslovenski Komitet za prikupljanje podataka o izvršenim zločinima protiv čovečnosti i međunarodnog prava kritikovao je odluku Tužilaštva Haškog tribunala da obustavi preliminarnu istragu o tome da li je NATO počinio ratne zločine tokom bombardovanja Jugoslavije tokom 1999. U pisanoj izjavi predsednik Komiteta Zoran Stanković demantuje tvrdnju glavnog tužioca tribunala Karle del Ponte da joj jugoslovenske vlasti nisu dostavile tražena dokumenta o zločinima NATO. "Komitet je glavnom tužiocu i njenim saradnicima uručio 4 kompakt-diska o bombardovanju Varvarina, Novog Pazara, Aleksinca i Surdulice na kojima je kompletna dokumentacija o dokazima koji su prikupljeni za vreme bombardovanja, a sadrže zapisnike o uviđaju sa lica mesta, službene beleške, medicinsku dokumentaciju, zapisnike o saslušanju svedoka, foto i video-dokumentaciju", navodi on. Stanković dodaje da su tokom 3 susreta s Karlom del Ponte u januaru 2001. i dva tokom aprila i jula prošle godine predstavnici Komiteta dostavili i drugu dokumentaciju i materijale u vezi s bombardovanjem Jugoslavije. "Za sve to vreme ni od jednog predstavnika Tužilaštva Komitet nije dobio zvaničan odgovor, niti primedbe u vezi s dostavljanjim materijalima, ni zahtev za upućivanje eventualnih dopuna dostavljenih dokaza", naveo je Stanković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: