Dinkić: DS podržava rešenja na štetu Srbije

Izvor: B92

Sreda, 15.01.2003.

15:18

Default images

Guverner Narodne banke Jugoslavije Mlađan Dinkić optužio je Demokratsku stranku da u Komisiji za izradu Ustavne povelje na štetu građana Srbije pravi kompromise s Demokratskom partijom socijalista. "DS i njen predstavnik u Komisiji Boško Ristić žele da važna mesta u novoj državi u vezi sa saradnjom s međunarodnim institucijama prepusti DPS", rekao je Dinkić. Prema predlogu Ristića, ulogu fiskalnog agenta bi obavljalo Ministarstvo za ekonomske odnose sa inostranstvom, tako što bi komuniciralo s Međunarodnim monetarnim fondom, Svetskom bankom, Svetskom trgovinskom organizacijom, ali i sa Evropskom unijom, rekao je Dinkić. Prema internom dogovoru, mesto saveznog ministra za ekonomske odnose sa inostranstvom dobiće DPS i kroz to mesto "dobiti" svoju poziciju na međunarodnoj sceni, a to bi platili građani Srbije, jer će oni finansirati novu zajednicu s 95 odsto, rekao je Dinkić. U Srbiji se već osećaju posledice kašnjenja usvajanja Ustavne povelje jer je odložena rata trogodišnjeg kreditnog aranžmana s MMF, a kasni i aranžman sa Svetskom bankom, rekao je Dinkić. "Odlaganje aranžmana u budućnosti može inati negativne posledice po srpski budžet", rekao je Dinkić. On je rekao da zbog problema s Poveljom kasne i drugi zakoni i pregovori s Londonskim klubom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: