Del Ponte: obustavljena istraga oko NATO bombardovanja

Izvor: B92

Utorak, 14.01.2003.

17:16

Default images

Glavni tužilac Haškog tribunala Karla del Ponte izjavila je da je morala da obustavi preliminarnu istragu o tome da li je NATO počinio ratne zločine tokom bombardovanja SRJ, 1999, zato što joj vlasti u Beogradu nisu dostavile tražene dokumente. Del Ponte je, kako piše ciriški list "Tages ancajger" , rekla da je, odmah pošto je preuzela dužnost glavnog tužioca, 1999, od vlade u Beogradu zatražila da joj dostavi relevantne dokumente o zločinima koje je NATO navodno počinio za vreme bombardovanja SRJ, ali da "još uvek čeka" na odgovor. U govoru pred grupom značajnih švajcarskih ličnosti, glavna tužiteljka je kazala da je zbog "nedostatka relevantnih indicija" morala da obustavi preliminarnu istragu o srpskim optužbama da je NATO počinio ratne zločine. Del Ponteova je, kako prenosi nemačka agencija DPA, ocenila da je zato "glupost" kada srpska štampa tvrdi da optužnice u ovom slučaju nisu podignute iz političkih razloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: