Đurđevac: Imamo mehanizme da zaštitimo Ustavnu povelju

Izvor: B92

Nedelja, 12.01.2003.

14:45

Default images
Funkcioner Narodne stranke Crne Gore Savo Đurđevac izjavio je u nedelju uveče da članice crnogorske opozicione Koalicije "Zajedno za promene" imaju institucionalne mehanizme kojima će ostvariti zaštitu Ustavne povelje zajednice Srbije i Crne Gore i njenu primenu putem Ustavnog zakona. Đurđevac, međutim, nakon višečasovnog sastanka u Podgorici funkcionera te koalicije posvećenog poslednjoj sednici Ustavne komisije, u obraćanju novinarima nije želeo da precizira o kakvim je mehanizmima reč.

Na sastanku je raspravljano o izjavi premijera Crne Gore Mila Đukanovića da će ta republika za tri godine biti nezavisna i sednici u subotu, kako su ocenili, "krnjeg sastava" Ustavne komisije, na kojoj je odlučeno da Ustavna povelja bude ponuđena republičkim parlamentima na usvajanje bez Ustavnog zakona.

Đurđevac nije rekao da li će će predstavnici Koalicije "Zajedno za promene" učestvovati na narednoj sednici Ustavne komisije, koja bi, prema nekim najavama, trebalo da bude održana 15. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: