Razgovori o formiranju široke koalicije na Kosovu

Izvor: B92

Subota, 11.01.2003.

18:40

Default images
Politički predstavnici Srba sa severa Kosova i predsednik Srpskog pokreta otpora Momčilo Trajković razgovarali su u Kosovskoj Mitrovici o formiranju široke koalicije srpskih stranaka u pokrajini. Oni su takodje kritikovali odnos republičkih vlasti prema Kosovu, izveštava dopisnik Radija B92 Mirjana Milutinović. Predsednik udruženja građana "Most sveti Dimitrije" Vladimir Rakić, rekao je da šestočlani savetodavni odbor koji treba da upravlja UNMIK-ovom administracijom u severnom delu Kosovske Mitrovce mora zaživeti, te da će on lično u tom odboru ostati jedino ukoliko odbor bude imao uticaja na razvoj situacije u ovom delu grada. Rakić insistira da se sporazum koji je postigao zvanični Beograd sa UNMIK-om obelodani. "Treba da se skine oznaka 'državna tajna' sa tog sporazuma da bismo mogli da objasnimo narodu o čemu se radi i da bi građani znali šta je u stvari to što je postignuto, da li je u interesu srpskog naroda, odnosno zaštite srpskog interesa na ovim prostorima, da se svi politički faktori onda opredele prema tome, da vidimo i da znamo da li smo na istoj liniji, odnosno na liniji odbrane srpskog nacionalnog interesa na ovim prostorima", rekao je Rakić. Inače, u Kosovskoj Mitrovici je sa predstavnicima Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova, tačnije sa predsednikom ovog tela Milanom Ivanovićem, i članom Izvršnog odbora Markom Jakšićem, razgovarao predsednik SPOT-a Momčilo Trajković. Razgovarali su o utvrđivanju zajedničke platforme i političkih ciljeva koalicije 'Pokret za Kosovo i Metophiju'. "Mislim da je pravi trenutak za razgovore članove jedne ozbilje koalicije koja treba da pokaže snagu i spremnost i zrelost političkih faktora i subjekata na Kosovu i Metohiji", rekao je Trajković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: