“ZIDOJCE CAJTUNG”: MILOSEVIC JE NAJSIGURNIJI

Izvor: B92

Utorak, 20.06.2000.

11:42

Default images
U clanku pod naslovom "Azil za Milosevica" danasnji “Zidojce cajtung” istice da "Slobodan Milosevic cvrsto sedi u fotelji zato sto u Beogradu sada nema nikoga ko bi mogao da ga ugrozi, ali i zato sto ga je medjunarodna zajednica podizanjem optuznice Haskog tribunala izopstila u njegovu predsednicku palatu." List istice da "u Srbiji, dok god je Milosevic u svojoj tvrdjavi, nista ne moze da se pokrene i da je to osnovni razlog sto se uvek iznova pokrecu glasine da bi promena u Beogradu mogla da se dogodi samo trgovinom s Milosevicem - da on preda vlast i da mu se zauzvrat omoguci mirno povlacenje". "Cinjenica da ovo ni pravno ni moralno ne bi bilo cisto resenje ne umanjuje privlacnost ovakvih planova, pogotovo sto bi se u politickom smislu time postigao veliki pozitivan efekat", navodi Zidojce cajtung. List istice da "Milosevic vredi mnogo vise od pet miliona dolara, koliko su Amerikanci raspisali kao nagradu za njegovu glavu, jer sa njim opstaju ili propadaju investicije vredne milijarde koje je Zapad obecao Balkanu". List, medjutim, dovodi u sumnju da Milosevic "zaista nalazi interes u jednom ovakvom resenju, jer je za njega Beograd najbolje i najsigurnije mesto" . "U inostranstvu on nikom ne bi mogao da veruje, a kod kuce ima specijalnu miliciju i vojsku. Zato ce i dalje hteti da ostane utvrdjen - sve dok ne padne", zakljucuje list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: