“TAJMS”: ZAPAD UBLAZAVA STAV PREMA MILOSEVICU

Izvor: B92

Utorak, 20.06.2000.

10:02

Default images
Pod naslovom "Klinton razmatra mogucnost odlaska Milosevica u izgnanstvo", londonski “Tajms”, pozivajuci se na zapadne diplomatske izvore, pise danas kako se cini da Vasington ublazava stav prema jugoslovenskom predsedniku Slobodanu Milosevicu, u nadi ce tako osigurati preokret pre nego sto Bilu Klintonu krajem godine istekne mandat, prenosi Radio Bi-Bi-Si u programu na srpskom jeziku. List objasnjava da je moguci razlog za promenu stava Vasingtona procena da dalji ostanak Slobodana Milosevica na vlasti znaci vecu destabilizaciju celog regiona. Dopisnik “Indipendenta” iz Vasingtona pise da bi davanje amnestije Milosevicu, u zamenu za silazak sa vlasti, bilo pozdravljeno u Moskvi, jer bi novoj ruskoj vladi omogucilo da zadrzi prosrpski stav i istovremeno svede na minimum veze s liderom koji je cesto bio teret. “Fajnensel tajms” pise da izgleda da Klintonova administracija nije primila nijedan autorizovani predlog Milosevica, vec samo posredne najave preko bivsih grckih ministara i poslovnih ljudi. List dodaje i da je ovaj plan o amnestiji, uprkos demantijima iz Vasingtona, izazvao paznju nekih clanica NATO. Taj interes da se razmotri mogucnost imuniteta za jugoslovenskog predsednika, prema uredniku FT, ilustruje rastuce ocajanje zbog toga sto odrzvanje rezima Milosevica blokira siru obnovu Balkana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: