Čović odbacio optužbe Rade Trajković

Izvor: B92

Sreda, 08.01.2003.

22:53

Default images

Predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović odbacio je u sredu uveče optužbe Rade Trajković da je odgovoran za prodaju lovačke municije iz centralne Srbije na Kosovu. "To su neistine, prljavštine i gadosti", rekao je Čović je KIM radiju iz Čaglavice, reagujući na optužbe Rade Trajković da su lovačkom municijom iz centralne Srbije "ubijani kosovski Srbi". On je rekao da je Centar ranije prezentovao javnosti kompletnu dokumentaciju iz koje se jasno vidi šta je ko radio u vezi s prodajom lovačke municije iz "Krušika" na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Koordinacionog centra dodao je da međunarodna zajednica nije sprečila trgovinu municijom i da "nije bilo ni potrebe za tim". "Radi se o municiji iz Fabrike 'Krušik' u Valjevu. To su oni radili i rade godinama unazad, tako da ako je gospođa Trajković htela da to bude afera, na žalost nije uspela, i to samo govori o kakvom se čoveku radi", rekao je Čović.

On je odbacio otužbe Rade Trajković da su navodno Srbi sa Kosova "ubijani lovačkom municijom" iz "Krušika", pomenuvši ubistvo Trojana Trifunovića iz Cernice, koji je ubijen iz automatskog oružja sa dva kratka rafala, i to iz izraelske puške kalibra 7,62 mm. Čović smatra da se "radi o otvorenim podmetanjima kao što je i priča vezana za pomoć Srbima u Kosovskom pomoravlju".

"Sve što je rekla obične su laži i klevete", ponovio je Čović, dodajući da nema nikakvu informaciju da je konfekcija "Yumko" prodata, niti je Centar bilo ko konataktorao oko toga, niti on daje ikakvu saglasnost. "Zato je zaduženo ministarstvo za privredu i privatizaciju Srbije", rekao je Čović. "To je takođe još jedna insinuacija na račun Centra, odnosno na moj račun i kao da se gospođa Trajković potpuno sinhronizuje sa svojim bivšim šefom Vojislovom Šešeljem, što me opet ne bi začudilo, ali moram da kažem da je to pokvareni primitivizam za koji nemam vremena", zaključio je predsednik KC za Kosovo i Metohiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: