OSUMNJICENIMA ZA ATENTAT ISTICE PRITVOR

Podeli

Osumnjicenima za atentat na predsednika Srpskog pokreta obnove Vuka Draskovica istice policijski pritvor od 72 sata, nakon cega istrazni sudija mora da pokrene istragu i produzi im pritvor ili oslobodi uhapsene. Iz crnogorske policije ni u ponedeljak, do 12 sati, nisu saopsteni novi detalji o atentatu na Draskovica, koji je izvrsen u cetvrtak uvece u njegovoj kuci u Budvi. Policija je u subotu navela da ce vise detalja o atentatu na lidera SPO-a i uhvacenim pociniocima tog dela saopstiti "narednih dana". Crnogorski predsednik Milo Djukanovic je u nedelju izjavio da, kao do kraja odgovoran covek, "ne optuzuje Beograd da je organizovao atentat na Draskovica", napominjuci da ce optuznicu ce podneti drzavni tuzilac.

Clan Predsednistva SPO, advokat Borivoje Borovic, sastao se u Budvi sa ministrom unutrasnjih poslova Crne Gore Vukasinom Marasem i stupio u kontakt sa Okruznim sudom u Podgorici radi prikupljanja podataka u vezi sa atentatom na Vuka Draskovica. Advokat Borovic ce prisustvovati salusanju okrivljenih kada budu privedeni pred istraznog sudiju. SPO je saopstio i da nece osnivati pravno-ekspertske timove, vec da ce na strucan nacin, uz sugestije, pratiti tok krivicnog postupka imajuci poverenje u pravosudni sistem Crne Gore.

Delegacija Predsednistva Gradskog odbora Srpskog pokreta obnove Beograd, na celu sa predsednikom Spasojem Krunicem, posetila je u Budvi ranjenog predsednika SPO Vuka Draskovic, saopstila je Sluzba za informisanje SPO. "Predstavnici Gradskog odbora preneli su Vuku Draskovicu poruku solidarnosti svih clanova stranke iz glavnog grada i izrazili su ogorcenje, u ime svih Beogradjana, zbog ponovnog pokusaja ubistva predsednika najvece opozicione stranke", navodi se u saopstenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.