RAZGOVORI DJUKANOVIC-PAK

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.06.2000.

20:08

Default images
Crnogorski predsednik Milo Djukanovic izjavio je danas u razgovoru s delegacijom Evropskog parlamenta, koju je predvodila Doris Pak, da "uprkos brojnim pritiscima, sa optimizmom gleda na buduci demokratski i proevropski razvoj Crne Gore, kome je posvecena vecina gradjana Republike". "Efikasnija podrska Crnoj Gori kao pozitivnom primjeru i njen pristup medjunarodnim finansijskim institucijama od velike su vaznosti za ukupnu medjunarodnu strategiju prema regionu jugoistocne Evrope", rekao je crnogorski predsednik. Kako je saopsteno iz Djukanovicevog kabineta, Doris Pak je istakla da je poseta evropskih parlamentaraca izraz "kontinuirane podrske demokratskim procesima u Crnoj Gori i, istovremeno, znaci podsticaj za brze donosenje odluka o pruzanju efikasnije i konkretnije pomoci crnogorskim reformama". U razgovoru su razmenjena misljenja o politickim i bezebednosnim pitanjima, u kontekstu aktuelnih kretanja i perspektive odnosa izmedju Crne Gore i Srbije, kaze se u saopstenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: