Cvjetićanin: Budžet samovolje

Izvor: Beta

Subota, 14.12.2002.

15:38

Default images

Ministar ekonomije u vladi u senci DSS-a Danijel Cvjetićanin ocenio je u subotu da je budžet Srbije za narednu godinu "budžet samovolje", koji stvara povoljne uslove za korupciju i zloupotrebe u privredi. Ističući da je budžet, koji je, bez poslanika DSS-a i opozicije, usvojio republički parlament, "netransparentan", Cvjetićanin je na konferenciji novinare rekao da su najslabije obrazložena predviđena sredstva za programe Vlade Srbije.

"Najmanje su obrazložena" sredstva za programe vlade, kao i to zašto su povećana u odnosu na prošlu godinu, rekao je Cvjetićanin i izrazio želju da taj deo budžeta prouče međunarodni eksperti. Prema njegovim rečima, tako je omogućeno nesmetano mešanje vlade u u privredu i sve ostale segmente ekonomije i društva.

Funkcioner DSS-a Rade Obradović istakao je da budžet za 2003. godinu nije zadovoljio osnovne kriterijume - odgovor na cilj i efekte koji se očekuju, već da sadrži samo raspoloživa sredstva. Neka od planiranih sredstava u budžetu, kao što su međunarodne donacije i krediti, potpuno su neizvesna i nisu obrazložena, dodao je Obradović. DSS nije prihvatila budžet za 2003, pre svega, zato što predviđa veliku javnu potrošnju i porast deficita, što je, prema oceni Obradovića, "apsolutno neodrživa politika".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: