Članovi RIK protestuju zbog postupka Bakareca

Izvor: B92

Petak, 13.12.2002.

09:34

Default images

Većina članova Republičke izborne komisije izrazila je protest zbog toga što je predstavnik Demokratske stranke Srbije Nebojša Bakarec jedan sat neovlašćeno držao u posedu kompakt-disk s jedinstvenim biračkim spiskom. Predsednik RIK Radoslav Baćović rekao je da je Bakarec u sredu, između 15:25 i 16:20, neovlašćeno uzeo kompakt-disk s biračkim spiskom i izneo ga iz prostorije u Skupštini Srbije u kojoj je vršio uvid u podatke sa diska. "Ja čak nisam tražio da mi bude rečeno gde je taj disk bio, ali je Bakarec sam rekao da je to slučajno poneo u WC i pošto je imao dijareju dugo se zadržao i nije stigao da ga vrati, a ostavio mi je to u restoranu, na stolu. Iznenadio me je taj čin, verovao sam da se tako nešto ne može desiti, a žao mi je što nisam preduzeo nikakve mere obezbeđenja, ali to nisam uradio jer se radi o ovlašćenom predstavnuiku DSS. Delom sam i ja kriv zbog ovoga", kaže Baćović.

Pojedini članovi RIK su izjavili da je Bakarec za tih sat vremena mogao, protivzakonito, da napravi kopiju diska i zatražili da za narednu sednicu RIK bude pripremljen izveštaj o tome šta se događalo u prostorijama Komisije i eventualno pokretanje krivične odgovornosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: