Sekretar RIK-a odbacila optužbe DSS-a

Izvor: B92

Sreda, 11.12.2002.

13:48

Default images

Predstavnik Demokratske stranke Srbije Nebojša Bakarec izjavio je gostujući na Televiziji B 92 da ova partija utvrdila da u biračkom spisku ima 835.000 nepravilnosti. On je precizirao da je pretraga kompakt diska završena i da su narezana dva nova koja su kako kaže Bakarec sada vlasništvo Demokratske stranke Srbije: "Suština je da smo mi tom pretragom ustanovili sedam nepravilnosti. U svakoj ima određeni broj lica, a ukupno ima 835.000 nepravilnosti. Te nepravilnosti se ne preklapaju, nego se sabiraju i to je taj konačni broj koji treba da se oduzme od konačnog broja birača. Mi smo podneli prigovor RIK-u u zakonskom roku, dakle u 17 časova i 50 minuta. Sada imamo apsolutan dokaz da je gospodin Koštunica pobedio dva puta", kazao je Bakarec.

Bakarec ipak smatra da će ovaj prigovor biti odbijen. On je ranije u sredu optužio sekretara republičke izborne komisije Ljiljanu Benać Šantić da je odgovorna za spaljivanje biračkih spiskova iz prvog i drugog izbornog kruga za predsednika Srbije. Bakarec najavljuje da će protiv gospođe Benać Šantić biti podneta krivična prijava, kako na to reaguje sekretar RIK-a: "Čula sam te optužbe iz više izvora, a čula sam to i u govoru predsedničkog kandidata Vojislava Koštunice. Moram da kažem da mi je izuzetno drago što se predsednik SRJ i kandidat za predsednika Srbije bavi kancelarijskim poslovanjem, što daje izjave u vezi sa neproverenim stvarima i što ono što oni tvrde nije tačno. Ko god hoće da izvrši uvid u izborna dokumenta, može da ih izvrši i može to da vidi u zgradi skupštine". Ljiljana Benać-Šantić je rekla i da njoj niko od predstavnika DSS-a nije rekao da ima bilo kakve zamerke na rad nadležnih službi RIK-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: