V. Dimitrijević: Koštunica može tražiti samo promenu zakona

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.12.2002.

21:14

Default images

Profesor Međunarodnog prava Vojin Dimitrijević u izjavi za Radio B 92 kaže da bi izjava predsednika Jugoslavije mogla da izazove velike probleme, koji bi mogli da ugroze položaj naše zemlje: "Pošto je predsednik Koštunica zagovornik zakonitosti i čovek koji tvrdi da niko ne može da bude iznad prava, onda on ne može da menja zakon. Mi smo usvojili Zakon o saradnji sa Haškim tribunalom, taj zakon ima jedan član koji se tužilaštvu i tribunalu ne sviđa, to da ćemo prestati da isporučujemo posle ovih zahteva. Međutim, to država mora da ispuni ili bi predsednik Koštunica morao da traži da skupština promeni taj član i da onda prestanemo da isporučujemo. Ja mislim da sam predsednik ne može da da takve izjave, niti da spreči isporučivanje", kazao je Dimitrijević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: