Božović: I zakon o sprovođenju povelje do kraja godine

Izvor: B92

Subota, 07.12.2002.

19:59

Default images
Posle usvajanja Ustavne povelje od strane članova Ustavne komisije, preostaje da parlamenti u Srbiji i Crnoj Gori, kao i Savezna Skupština ratifikuju taj sporazum. Institucije sistema buduće državne zajednice trebalo bi, prema najavama, da budu formirane do 31. januara 2003. godine. Predsednik Veća Republika savezne skupštine Srđa Božović očekuje da ovaj rok bude ispunjen: "Realno je očekivati da će Ustavna povelja biti usvojena i proglašena u saveznoj skupštini do kraja ove godine kada će ona stupiti na snagu."

Međutim, da bi se usvojila Ustavna povelja potrebno je istovremeno parlamentima na usvajanje ponuditi i Zakon o sprovođenju povelje. Srđa Božović najavljuje novi sastanak Ustavne potkomisije na kojem bi trebalo da se usvoji i taj zakon. "Mislim da neće biti problema", kaže Božović: "Treba očekivati da se u narednih 7-8 dana u samoj Ustavnoj potkomisiji definiše sadržaj teksta Nacrta Zakona o sprovođenju Ustavne povelje, koji bi posle toga bio na sjednici Ustavne komisije. Onda bi se u skupštinama Srbije i Crne Gore, a zatim u saveznoj skupštini i Ustavna povelja i Zakon o sprovođenju Ustavne povelje doneli do kraja tekuće godine".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: