Koštunica: Usvajanjem Povelje sačuvana državna zajednica

Izvor: B92

Subota, 07.12.2002.

10:42

Default images

Jugoslovenski predsednik Vojislav Koštunica izjavio je u petak uveče da je usvajanjem Ustavne povelje sačuvana državna zajednica i da tim rešenjem "svi dobijamo, jer da ga nismo postigli i jedni i drugi bi bili na gubitku". "Mislim da mi neće biti zamereno što kažem da se ponosim time zato što istinski, sa dna kace, što bi se po crnogorski reklo, verujem da nam jednima i drugima treba da budemo zajedno. Prosto smo vezani, istorijski, kulturološki, sudbinski. To je, što mi je veoma važno, iskorak i opšta zajednička pobeda svih nas, svih koji su se zalagali za opstanak zajedničke države, kao i svih onih koji su insistirali na realnoj, a ne izmišljenoj posebnosti", istakao je Koštunica. On je izrazio veliko zadovoljstvo što je Komisija usvojila tekst i istakao da je reč o kompromisu i da nijedna strana ne može biti u potpunosti zadovoljna zato što nijedna nije postigla sve što je htela. "Jasno je da jedni bez drugih teško da možemo, isto koliko je jasno da nam je teško da to jedni drugima priznamo. Komisija za izradu Ustavne povelje je u tom smislu obavila ogroman zadatak i zato joj odajem priznanje", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: