Potkomisija izradjuje predlog strukture Ustavne povelje

Izvor: B92

Sreda, 26.06.2002.

09:11

Default images
Komisija za izradu Ustavne povelje formirala je u sredu devetoclanu potkomisiju koja u roku od 6 dana treba da formira predlog strukture Ustavne povelje i utvrdi predloge opredeljenja i nacela, kao i odredjena resenja Ustavne povelje. U potkomisiji su po 3 clana svih Skupstina, javlja iz Podgorice dopisnik Radija B92 Srdjan Jankovic. Iz Skupstine Srbije imenovani su Dragor Hiber, Bosko Ristic i Dragan Jocic, iz Skupstine Crne Gore Miodrag Vukovic, Zoran Zizic i Ferhat Dinosa, a iz Savezne skupstine Slobodan Gavrilovic, Velizar Kaludjerovic i Zoran Sami, saopstio je Srdja Bozovic, prvi predsedavajuci Komisije. "Dogovorili smo se da, saglasno poslovniku, clanovi Komisije koji cine potkomisiju mogu u svom poslu angazovati i jedan broj strucnih ljudi koji ce im pomoci u pripremi izvestaja", kaze Bozovic. Vec 4. jula bice poznat predlog pravila i struktura i nacela, a mozda i integralan tekst Ustavne povelje, saopstio je sef crnogorske delegacije Dragan Kujovic. "Radice se sve vreme i nadam se da cemo taj konkretan posao 4. jula moci da razmatramo i obavestimo javnost dokle smo dosli s konkretnim resenjima", kaze Kujovic. Predlog Ustavne povelje podneli su predstavnici Demokratke stranke Srbije, ali taj predlog nije razmatran, vec ce o njemu biti raspravljano uz ostale predloge na sednicama potkomisije koja pocinje s radom u sredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: