Dinkić: Ustavna povelja može dovesti do kolapsa

Izvor: B92

Petak, 06.12.2002.

09:40

Default images

Guverner Narodne banke Jugoslavije Mlađan Dinkić upozorio je da Ustavna povelja može Srbiju i Crnu Goru dovesti do ekonomskog kolapsa u kom se trenutno nalazi Bosna i Hercegovina. Prema Dinkićevim rečima, Povelja predviđa odlučivanje konsenzusom, što veoma liči na institucionalan aranžman bosansko-hercegovačkih entiteta koji je doveo do ekonomskog kolapsa, pošto nijedna ozbiljna ekonomska odluka ne može biti doneta ili može biti blokirana. "Institucionalni aranžman Srbije i Crne Gore može da nas dovede u poziciju u kojoj se nalazi BiH, a iz koje će ona izaći očigledno intervencijom Pedija Ešdauna. Mi ulazimo u situaciju iz koje BiH jedva čeka da izađe, ja to teško mogu da objasnim, na to ukazujem već mesecima, ali izgleda da su oni koji prave takav aranžman gluvi na moja upozorenja. Ipak se nadam da će biti nađeno neko rešenje da taj aranžman ne bude napravljen tako da koči ekonomski razvoj", kaže Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: