Sednica republičkog parlamenta u utorak, 10. decembra

Izvor: B92

Četvrtak, 05.12.2002.

16:29

Default images
Predsednica Skupštine Srbije Nataša Mićić zakazala je za utorak sednicu na kojoj bi trebalo da budu razmatrani predlozi zakona o završnom računu budžeta za 2001. godinu i o budžetu Srbije za 2003. godinu. Poslanici republičkog parlamenta trebalo je da raspravljaju o tim predlozima na sednici koja je bila održana u prošli utorak, ali su ti vladini predlozi skinuti sa dnevnog reda na inicijativu Demokratske stranke Srbije. Republički ministar finansija Božidar Đelić izjavio je za Radio B92 da je Vlada uputila parlamentu još 4 predloga na hitno usvajanje: "To je završni račun za 2000. godinu, izveštaj budžetske inspekcije od 1996. do 2000. godine i tu nema promena, to je nešto što je odavno već u opticaju. Kao što smo videli bilo je dosta priča o tome šta se i kako se postupa po tome posle podnošenja nekih krivičnih prijava. Druga tačka je učešće lokalne samouprave u porezu na promet i porezu na fond zarada. Našli smo odgovarajuće rešenje kojim se povećava iznos sredstava za lokalnu samoupravu i to se deli po pola između republike i gradova. Mi smo u međuvremenu pripremili još dve tačke koje su veoma važne. Prva je tačka rebalans budžeta za 2002. godinu. Biižimo se kraju godine i konstatujemo da ako su prihodi na nivou koji je očekivan, jedan broj stavki će početi da probija svoje pozicije i to su penzije, socijalna davanja, ŽTP, plate za zaposlene tamo i nužni remonti kao i EPS za remonte. Mi ćemo u datom okviru predložiti da se te stavke povećaju, a isto tako da se neke stavke i smanje. Zadnja tačka koja je predložena jeste sistemskog karaktera, to su izmene i dopune zakona o budžetskom sistemu", kazao je Đelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: