Crnogorska policija došla do dokaza?

Izvor: SRNA

Utorak, 03.12.2002.

11:04

Default images

Crnogorska policija detaljno je pretresla stanove Irfana Kurpejovića i Ekrema Jasovića, osumnjičenih za trgovinu ljudima, posredovanje u prostituciji i zlostavljanje devojke iz Moldavije. Policija, između ostalog, traži i tajne snimke ličnosti iz politike, pravosuđa i druge koji su se u skrovištu u centru Podgorice iživljavali nad devojkama, među kojima je bila i Moldavka. Podgoričke "Vijesti" pišu da policija sumnja da su ti snimci služili za kasnije ucene i brzo rešavanje pojedinih sudskih predmeta. Stan koji se pominje kao mesto gde je držana zatočena Moldavka imao je spoljno obezbeđenje, koje je podrazumevalo i kameru kako bi bili identifikovani posetioci. Osobe koje su tu zalazile verovatno nisu slutile da je i u sobi skrivena kamera i da su zabeleženi na traci.

Crnogorska policija je, prilikom pretresa kuće Bajrama Orahovca iz Podgorice, uhapšenog zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo posredovanja u vršenju prostitucije i trgovine ljudima, pronašla strogo poverljiva dokumenta koja bivaju dostavljana samo državnim funkcionerima za lično informisanje. Dva dnevna biltena u kojima su bila operativna saznanja i informacije o "trafikingu" glasila su na ime državnog tužioca Božidara Vukčevića, pišu podgoričke "Vijesti", pozivajući se na izvore bliske policiji. List piše da je poznato da su državni tužilac Crne Gore Božidar Vukčević, njegov zamenik Zoran Piperović i Bajram Orahovac bliski prijatelji, što Vukčević u privatnom razgovu nije demantovao.

 Javnosti se u utorak obratila i supruga uhapšenog zamenika državnog tužioca Crne Gore Vesna Piperović koja je saopštila da zna "ko stoji iza hapšenja njenog muža". "Sigurno je da ni nekim ljudima koji su u najvećim strukturama vlasti to neće odgovarati", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: